Formula.hu

Vegyen vissza Bottas, tanácsolja Ralf Schumacher

Kicserélték a tavalyi Valtteri Bottast: elsőre futamot nyer, jellemváltozásról beszél, rádióban káromkodik. Ralf Schumacher szerint egyelőre óvatosan kellene játszani a rosszfiú szerepét.

21%-os javulás a Ferrari-motor teljesítményében

A Formula-1-ben akár a legkisebb apróságnak is hatalmas szerepe lehet a győzelemért vívott harcban. A folyamatosan fejlesztett üzemanyagnak a Ferrari-erőforrás is rengeteget köszönhet.

A Renault elégedetlen Ricciardóval

Rémálomszerűen alakult az ausztrál bemutatkozása új csapatában hazai pályán: Cyril Abiteboul sem titkolja, ennél többre számított volna egy futamgyőztestől.

Strollt idővel jobban elismerhetik

A jelenlegi mezőny egyik legkevésbé megbecsült pilótája Lance Stroll, köszönhetően óriási szponzori hátterének. Csapatfőnöke szerint a kanadai bőven rászolgál arra, hogy elismerjék.

Hakkinen: Bottas az igazán nagyok közé kerülhet

A kétszeres világbajnok finn úgy gondolja, újjászületett honfitársa rendelkezik azzal a tehetséggel, amivel a legjobbak között a helye. Ausztráliában pszichológiailag is erősnek mutatkozott.

Brawn: Bomba ötlet volt a plusz egy pont

Remek versenyfutást láthattunk a leggyorsabb körért és az ezzel megszerezhető extra pontért Ausztráliában. Ross Brawn szerint tökéletes döntés volt bevezetni, felpörgeti a záró szakaszt.

Brawn: A Ferrarinál sem tudják a hátrány okát

Az olasz gárda remekelt a téli teszteken, és mindenki őt kiáltotta ki esélyesnek az Ausztrál Nagydíjon. Ehhez képest a Mercedes tarolt, ráadásul a Red Bull-lal Max Verstappen is előrébb végzett.

Mercedes: Idén Verstappennel is számolni kell

Ehhez viszont az kell, hogy a Honda hasonlóan jó teljesítményt nyújtson, mint a szezonnyitón. A holland a harmadik helyet szerezte meg, és a két Ferrari előtt végzett.

Kubica nem bánta meg a visszatérést

Várhatóan az egész idei F1-es szezonban az utolsó helyeken fog küzdeni Robert Kubica, ám még ez sem tántorítja őt el a száguldó cirkusztól. Úgy érzi, valamiért ebben a sorozatban van a helye.

Hamilton: A Ferrari ettől azért erősebb

A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton azon a véleményen van, hogy a Ferrari Ausztrál Nagydíjon mutatott formája, csak egyszeri kisiklás volt, és szerinte visszatérnek a következő versenyre.

Ricciardót leszívta haza versenyhétvégéje

Nem elég, hogy kieséssel zárta szülőföldje F1-es versenyét, még az azt felvezető napok is lestrapálták az ausztrál pilótát. Jövőre biztos, hogy nem vállal ennyi PR-eseményt.

Fittipaldi: Alonso egy éven belül visszatér

A 37 éves spanyol jelenleg nagy sikerrel teljesíti új kihívásait, a brazil kétszeres világbajnok szerint viszont szíve visszahúzza majd a Formula-1-be, ha győzelemre esélyes autóhoz juthat.

Visszavágásra készül a Ferrari

Az olaszok F1-es csapatfőnöke és két pilótája is teljes meggyőződéssel állítja, hogy a Ferrari Ausztrál Nagydíjon látott tempója nem valós képet mutat, ezért Bahreinben revansra készülnek.

Binotto: Leclerc igazi csapatjátékos

A Ferrari csapatfőnöke dicsérte Charles Leclerc hozzáállását és teljesítményét is első közös futamukon. Vajon milyen mértékben lesz alárendelve Vettelnek a fiatal monacói a szezonban?

Giovinazzi sorsa is eldőlt már a legelején

A fűsávon található hatalmas bukkanó nem csak Daniel Ricciardo versenyét tette tönkre, hanem közvetett módon másokét is. Az Alfa Romeo olasz pilótájának autója több helyen is megsérült.

Hamilton már a Hondától is nagyon tart

Bár még csak egyetlen futam zajlott le, a téli teszteken és az Ausztrál Nagydíjon látottak alapján Lewis Hamilton a Red Bull-Hondára is erős riválisként tekint és hármas harcra számít.

Horner: Gasly jobb választás volt, mint Sainz

Christian Horner szerint a Red Bull hosszabb távon mindenképpen jobban járt, hogy nem a fő várományos Carlos Sainzot igazolták le Max Verstappen mellé, hanem a fiatal francia Gaslyt.

A Honda egyáltalán nem szállt el

A Red Bull-Honda első próbálkozásra azonnal dobogóra állhatott Ausztráliában. A japán gyártó megnyugodott, de érzi, még mindig van hátránya a legjobbakhoz képest. Folyamatosan fejlesztenek.

Brundle: A Ferrari nyugodt, de lassú volt

Az F1-es szakíró úgy látta, hogy még Sebastian Vettel sem értette a helyzetet, Valtteri Bottas viszont nagyon határozottnak, sőt, talán már-már könyörtelennek tűnt.

Oldalak

 Telamon Glass Kft