Formula.hu

Vettel: Az F1 sokakat elkényeztetett

Óriási pénzösszegek mozognak a száguldó cirkuszban, ami a német világbajnok szerint sok pilótára rossz hatással volt. Őt nem a fizetés fogja motiválni a következő szerződés aláírásakor.

A Ferrarinak is volt egy hasonló DAS-rendszere tavaly?

Úgy tűnik, hogy a Mercedes idén nagyot szóló trükkje egy bizonyos formában a Ferrarinál is működött már tavaly. Nem véletlen, hogy a maranellóiak nem reklamáltak a rivális megoldása miatt?

Marko megmagyarázta a koronatáboros ötletét

A Red Bull tanácsadója reagált az ötlete körül kialakult balhéra, miszerint szándékosan megfertőznék a pilótáikat a koronavírussal. Elmondta, valójában milyen táborról beszélt.

Istállók elvesztése miatt aggódik egy csapatfőnök

Christian Horner szerint a sportág hasonló krízisben van, mint 2008-ban, a mostani viszont nincsen szem előtt. Az F1 jövőjét nem félti, a tíz csapat túléléséért már jobban aggódik.

Ecclestone eladná a csapatot a Mercedes helyében

Az F1 korábbi ura szerint zsinórban hat vb-cím után már nincs mit bizonyítaniuk a sportban, ráadásul a jövő világbajnokaiban ott maradna a kétely, hogy csak azért nyertek, mert a németek kiszálltak.

Horner védelmébe vette Markót

A Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint tanácsadójuk koronatáboros megjegyzése még azt megelőzően született, hogy rendesen felmérhették volna a világjárvány súlyosságát.

F1: Európai versenyek és kétfutamos hétvégék?

A Sky Sports stábja fejtegette, hogy mi várhat ránk a szezon során - Martin Brundle az európai versenyekre, Karun Chandhok a kétfutamos hétvégékre szavazna. Jenson Button viszont nem.

2023-ig halaszthatják a 2021-es szabályokat

A csapatok egyetértenek abban, hogy a világjárvány miatti leállást csak úgy vészelheti át az F1, ha minden felesleges kiadást elhalaszt, így az új technikai szabályzat is később léphet érvénybe.

Az FIA döntést hozott a DAS-ról

A 2021-es szabálycsomag már betiltotta a Mercedes trükkjét, de az egész szabályrendszert eltolták 2022-re. Most akkor használhatják jövőre, érdemes a többieknek is kifejleszteni a magukét?

Tilos lesz idén a 2022-es autót fejleszteni

Többek között ez is szerepel az FIA Motorsport Világtanácsa által jóváhagyott szabályváltozások között, de a megrendezendő futamok számának függvényében csökken a felhasználó erőforrások száma is.

Helmut Marko „emberéletekkel játszik”

A Red Bull főtanácsadója létre akart hozni egy tábort, ahol koronavírussal fertőzik meg a csapat pilótáit. Egy szakember szerint jobb lenne, ha egy versenycsapat nem kockáztatná emberek életét.

Extra hosszú leállás jöhet az F1-ben

A jelenlegi krízishelyzet miatt hetekkel meghosszabbíthatják az F1-es csapatok gyáraira vonatkozó tilalmakat, amire a kiscsapatok túlélése érdekében óriási szükség van.

Sajtó: Három jelölt is van Vettel helyére

Noha a hírek szerint a Ferrari ajánlatot tett a négyszeres vb-győztesnek – jelentősen megvágott fizetéssel –, az olaszoknak állítólag három kiszemeltjük is van a német esetleges távozása esetére.

Ricciardo júliusra jósolja a szezonrajtot

Az ausztrál optimista a szezonkezdetet illetően, szerinte az országok vezetői megtették a szükséges óvintézkedéseket, így hamarosan visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Elmondta, melyik pályát szeretné idénynyitónak.

Oldalak

 Telamon Glass Kft