Formula.hu

Fergeteges fejlődésben az Alfa Romeo

A tavalyi formájához képest több mint egy másodpercet gyorsult az Alfa Romeo F1-es csapata, amely a Sauber alapjaira építkezve a mezőny legnagyobbat fejlődő istállója lett a pontokat tekintve.

Ocon úgy jár a futamokra, mintha muszáj lenne

A Mercedes neveltje, a jelenleg F1-es ülés nélkül lévő Ocon nehezen viseli, hogy idén nem versenyezhet. Így is sok dolga van, de a versenyekre akkor is kijár, ha cserébe nincs ideje aludni.

A Williams gyakorlatilag újraindította magát

Állóra fékezte saját működését az F1-es csapat, csak így tudott olyan volumenű változásokat végrehajtani, amelyek hosszabb távú sikerekhez vezethetnek. Most már talán jobb idők jönnek.

McLaren: Az F1 csapjon már végre az asztalra

Itt az ideje, hogy ne a teketóriázó csapatokra várjon az F1 vezetősége és az FIA, hanem szedje össze magát, és fogalmazza meg a 2021-es szabályokat - üzente a McLaren csapatfőnöke.

A 2012-es szezont sírja vissza Perez

Nyolc különböző győztes és szoros verseny a csapatok közt: Sergio Perez szerint a legfontosabb, hogy 2021-től olyan kiegyenlített legyen a teljes rajtrács, mint most a középmezőny.

2021-től jöhet az erőforrások befagyasztása

Úgy tűnik, minden gyártó egyetért abban, hogy a 2021-es szabályváltozások keretében be kellene fagyasztani az erőforrások fejlesztését, ezzel rengeteg költséget megtakarítva. Ez a jó irány?

Vettel: Megvoltak a lehetőségeink nyerni

2019-ben többször is győzhetett volna a Ferrari, de valami mindig közbejött. Adott volt néhány esély, de ezeket elpuskázták ilyen, vagy olyan okból. Vettel nem tagadja, egyértelmű hátrányuk van.

A Német Nagydíj izgalmait várják 2021-től

Bizakodnak a csapatvezetők: ha a szabályváltozások elérik céljukat, száraz pályán is olyan futamok bontakozhatnak ki, mint az idei szezon legjobb versenye.

Kiábrándult a világbajnok, nem akar többet steward lenni

Zavarja Alan Jonest, hogy nem kritizálhatja az F1 irányát, ha az FIA alkalmazásában áll. Az ausztrál így sem tett lakatot a szájára, nem tetszik neki, hogy a versenyfelügyelők keze meg van kötve, és a műszaki hibákért a csapatot, nem a pilótát büntetné.

Giovinazzinak is jó, amíg Raikkönen nem unja

Egyre közelebb a tapasztalt csapattárshoz az Alfa Romeo újonca – ő maga a Francia Nagydíjat tartja fordulópontnak. Az olasz biztosított mindenkit, hogy Raikkönen még mindig motivált, ebből pedig ő csak hasznot húzhat.

Túl van első tesztjén az F1 2021-es koncepciója

Most először járt szélcsatornában az F1 vezetői által megálmodott újgenerációs formulaautó, ami a beszámolók alapján máris túlteljesítette az elvárásokat. Bizakodásra adnak okot az eredmények.

Sikerével saját magát is meglepte Norris

A fiatal autóversenyző abban sem volt biztos, hogy az F1-ig eljut, ehhez képest debütáló évében kimagasló teljesítményt nyújt. Ezzel néha még saját magának is meglepetést okoz.

A Haas kivár, nem hosszabbít pilótáival

Egyelőre a pilótapiac mozgását figyeli a Haas F1-es csapata, amely a vezető szerint még úgy is kapós lesz a versenyzők között, hogy az idei évük meglehetősen küzdelmes.

A motor terén már utolérték a Mercedest

2019-ig kellett rá várni, de most már úgy tűnik, hogy nem az erőforrás a legfőbb fegyvere a vb-címvédőnek - Toto Wolff ezt nem bánja, sőt, szerinte jót tesz a Formula-1-nek.

Leclerc: Előbb-utóbb jönni fog az első siker

A Ferrari fiatal pilótáját, Charles Leclerc-t nem nagyon idegesíti a tény, hogy még nem tudott nyerni a Formula-1-ben, pedig erre már többször is nagy esélye nyílt, de előbb-utóbb jönni fog a siker.

Russell semmin sem változtatna

A Williams brit újonca annak ellenére máris megmutatta tehetségét a Formula-1-ben is, hogy ő az egyetlen, aki még nem szerzett pontot a mezőnyben. Elégedett, újra lefutná az első félévet.

Sainz: Verstappen talán sosem lesz bajnok

A McLaren spanyol versenyzője úgy véli, hogy még a nagy tehetségek is örökre a vesztes oldalon maradhatnak, amennyiben nem sikerül a legjobb technikába ülniük. Ez igaz Max Verstappenre is.

Sajtó: Ocon a Renault-hoz igazol

Német sajtóértesülések szerint a Mercedes junior pilótája Daniel Ricciardo mellett talált helyet a 2020-as F1-es mezőnyben. A francia év eleje óta Valtteri Bottas helyére pályázott.

Oldalak

 Telamon Glass Kft