Formula.hu

Az időt kellene lelassítania a Williamsnek

George Russell szerint a Williams F1-es csapatának a többieknél kétszer-háromszor gyorsabban kellene fejlődnie ahhoz, hogy utolérje a középmezőnyt. Ehhez kisebb csodára lenne szükség.

A Red Bull egyelőre inkább a lemaradását csökkentené

Bár Helmut Marko a szezon elején arról beszélt, hogy a Red Bull akár öt futamot is nyerhet, a tanácsadóval szemben a csapatfőnök Christian Horner arról beszélt, hogy egyelőre a lemaradásukat kell csökkenteni.

Ricciardo mindenkit türelemre int

Az ausztrál F1-es pilóta szerint az emberek hajlamosak úgy kritizálnia versenyzőket, ahogy a focistákat szokták, pedig bizonyos folyamatoknak egyszerűen időt kellene adni.

Vettel: Nálunk a csapat az első

A német világbajnok megvédte a Ferrari hozzáállását a pilóták közötti sorrendről, és kihangsúlyozta, náluk nincs elsőszámú pilóta, minden esetben az istálló érdeke élvez elsőbbséget.

A Red Bullnál is fejlesztik az üzemanyagot

Christian Horner szerint ez egy olyan terület, ahol még sok teljesítményt lehet találni és úgy érzi, hogy ez a Ferrari egyik titka - most már náluk is javában zajlik a munka az ExxonMobil-Honda párossal.

A Ferrari a végsebessége fölényét cáfolja

Bahreinben láthattuk, hogy hatalmas előnye van a Ferrarinak az egyenesekben, Mattia Binotto azonban felhívta rá a figyelmet, hogy Kínában már nem volt ilyen egyértelmű a helyzet.

Hamarosan gyors fejlődésnek indulhat a Racing Point

A szezon előtt pontosan tudták, hogy a 2019-es év eleje nehéz lesz, így is kihozták a legtöbbet a pontszerzésekkel. Baku után azonban sűrűn és gyorsan érkeznek majd fejlesztések az autóra.

Binotto: Mick Schumacher hasonlít az apjára

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint az ifjú Schumacher hozzáállása, munkamorálja nagyon emlékezteti őt arra, amit a hétszeres világbajnoktól látott korábban.

Alfa: Giovinazzi képes Raikkönen tempójára

Az Alfa Romeo csapatfőnöke továbbra sem kételkedik Antonio Giovinazzi tudásában, szerinte minden összeesküdött a fiatal olasz ellen, aki egyébként néha még gyorsabb is, mint Kimi Raikkönen.

Ecclestone: A Williams tovább zuhanhat

Egyáltalán nem látja biztosítottnak az egykor szebb napokat látott istálló jövőjét Bernie Ecclestone. Az elmúlt időszakban viszont elszipkázták tőlük a legjobb szakembereket, ezért is csúsztak le.

A győzelmek ellenére nem dominál a Mercedes

Toto Wolff elemezte az eddig történteket: 100%-os teljesítményt nyújtott a Mercedes, mindhárom futamon első és második helyet szereztek, dominanciáról mégsem beszél a csapatfőnök.

Stewart megkérdőjelezi, hogy Hamilton lenne a legjobb

Bár a jelenlegi Formula-1-ben évek óta dominál és halmozza a győzelmeket Lewis Hamilton, ám Jackie Stewart szerint ebben hatalmas szerepe van fantasztikus autójának. A Mercedes segítette ehhez.

Perez a Ferrari helyett ment a McLarenhez

A mexikói 2012-re emlékezett vissza, amikor több élcsapat közül a McLarent választotta. A rá következő évben a wokingiak nem voltak versenyképesek, ami miatt úgy véli, hogy a hírnevét is elveszítette.

Brundle: Akár száz futamgyőzelemig is eljuthat Hamilton!

Az exversenyző, jelenleg szakkommentátorként tevékenykedő Martin Brundle arra számít, hogy Lewis Hamilton vb-címekben utoléri a hétszeres világbajnok legendát, Michael Schumachert, az efelé vezető úton pedig futamgyőzelmekben le is hagyja a németet.

Berger nem ért egyet a Ferrari politikájával

Kínában látszott, hogy az olasz gárda egyértelműen Sebastian Vettelt támogatja, nem Charles Leclerc-t. Sokan elmondták a véleményüket, és Gerhard Berger is a Ferrari bírálóit képviseli az ügyben.

Raikkönen: Tiszta hétvégékre van szükség

Bár az Alfa Romeo és Kimi Raikkönen nem kezdték rosszul 2019-et, a finn amondó, hogy ha tisztább versenyhétvégeket tudnak produkálni, még ennél is jobb eredmények jöhetnek.

Horner: Gaslynak változtatnia kell

A csapatfőnök Christian Horner szerint újdonsült versenyzőjüknek, Pierre Gaslynak mindenképp változtatnia kell vezetési stílusán, ha hozzá akar idomulni a 2019-es autó, az RB15 adott tulajdonságaihoz.

Wolff találta ki a Mercedes húzását Kínában

Toto Wolff döntött úgy, hogy nem ad esélyt Valtteri Bottasnak az eltérő stratégiára és inkább a biztosat választja - igaz, éppen egy közel sem biztos megoldással.

Verstappen az év közepén már győzne

Max Verstappen úgy látja, az évad közepén már minden pályán veszélyes lehet a Mercedes-Ferrari párosra. A motor és az RB15-ös javulhat annyit, hogy képes legyen futamgyőzelmekre bárhol.

Vasseur visszajuttatná a dobogóra az Alfát

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke tudatában van annak, milyen terhet jelent a patinás olasz márka hírnevét öregbíteni az F1-ben, éppen ezért szeretné visszavezetni a dobogóra az istállót.

Oldalak

 Telamon Glass Kft