Formula.hu

Visszatér Albon vagy marad De Vries?

Az Olasz Nagydíjat kihagyó Alexander Albonnal kapcsolatban az a terv, hogy visszaülhet a Williamsbe Szingapúrban, de Nyck de Vries azért készenlétben áll a háttérben.

Priestley szerint vissza fog térni a Mercedes

A McLaren volt szerelője szerint a német istálló csak egy összetevőre van attól, hogy ismét a győzelmekért harcolhasson. Ezt mutatja a folyamatos javulás is, amelyet az elmúlt futamokon láthattunk.

Briatore csak Domenicali kérése miatt tért vissza

Egyre többet látni az egykori csapatfőnököt, aki elárulta, hogy kizárólag az F1 vezérigazgatójának kérésére tért vissza a sportágba. Flavio Briatore jelenleg Stefano Domenicali mellett dolgozik.

Piastri sikeres korszakot nyitna a McLarennél

A McLaren friss igazolása bevallotta, hogy nagyon megkönnyebbült, miután hivatalosan is csatlakozhatott a wokingiakhoz, és eltökélt szándéka, hogy visszavezesse az istállót az élmezőnybe.

Hivatalos: Jövőre már hat F1-es sprintet rendeznek

Fontos változásról döntött a Motorsport Világtanács: a mai napon megszavazták, hogy a 2023-as szezontól kezdődően nem három, hanem hat versenyhétvégét bolondítanak meg a sprintformátummal.

Norris elképesztőnek tartja Verstappent

A McLaren istálló pilótája szerint a Red Bull regnáló világbajnoka, aki jó úton jár második egyéni címének megszerzése felé, a sportág legtehetségesebb versenyzői közé tartozik.

Hamiltont a kihívások győzték meg a folytatásról

A tavaly szezonzáró után sokan vártak arra, hogy Lewis Hamilton bejelenti visszavonulását, ám a brit versenyző csak még motiváltabb lett. A hétszeres világbajnok úgy érzi, kihívásokra van szüksége.

Így választott rajtszámot magának Piastri

A McLarennél debütáló ausztrál tehetség mondta el, hogyan is ragadt hozzá a 81-es szám, amivel az F1-ben is indulni fog – pedig az első versenyét még egy másik rajtszámmal teljesítette.

Bejelentés: Elkelt az Alfa Romeo szabad ülése

Újabb helyet töltöttek be a 2023-as rajtrácson. Valtteri Bottas csapattársa – ahogy várható volt – a következő évben is Guanyu Zhou lesz, aki egy évvel hosszabbított a svájci alakulattal.

Wolff: Klassz lenne erőből nyernünk egyet

A Mercedes csapatvezetője továbbra sem tett le arról, hogy még 2022-ben futamot nyerjenek az F1-ben: hiába van nehéz évük, semmiképp sem szeretnék győzelem nélkül a szezont.

„Ez az eset örökre megbélyegzi Piastrit”

Továbbra sem békélt meg Oscar Piastri esetével az Alpine fővezére, Laurent Rossi. Ha olyan sikeres lesz, mint Michael Schumacher, akkor sem mossa le magáról a mostani botrányt – jelentette ki a francia.

Bottas szerint működnek az új szabályok

A finn pilóta szerint a 2022-re érkezett módosítások beváltották a hozzájuk fűzött ígéreteket, sokkal jobb a versenyzés, mint korábban. Mindemellett azért az időmérőket nehezebbnek érzi.

A McLaren versenyképes autóval kezdené a 2023-as szezont

Már a következő szezonra koncentrálnak a wokingi alakulatnál, a sikerekhez pedig úgy érzik, az idei autó tulajdonságaiból is sokat meríthetnek. Erről a csapatfőnök és a technikai igazgató beszélt nemrégiben.

Podcast: TOP10 – A legdominánsabb bajnokok

Hol helyezkedik el Verstappen idei éve a legnagyobb dominanciát mutató szezonok listáján? Melyik volt számszakilag Hamilton legerősebb idénye? És kik mutatták a legnagyobb fölényt az F1 történetében?

Horner: Az Audi érkezése elismerés az F1-nek

A Red Bull csapatfőnöke szerint az Audi 2026-os csatlakozása a királykategóriához, valamint a többi gyártó érdeklődése egyfajta pozitív visszacsatolásként fogható fel a sportág szempontjából.

Steiner szerint van igény a 24 futamra

Elképesztően sűrű, 24 futamból álló versenynaptárt jelentett be nemrégiben a Formula-1, ám a csapatfőnökök közül van, aki megérti ennek hátterét. Günther Steiner szerint a rajongók igénylik ezt.

Oldalak

 Telamon Glass Kft