Hosszú távra is jó lehet? – Renault Megane TCe 140- autonavigátor 2020.10.29

Technikai kategória: 

Hasznos frissítéseket kapott, féléves tesztnek vetjük alá - Renault Megane TCe 140 Zen

 

Rövid távon eddig minden alkalommal kellemes csalódást okozott a Megane, de mit fog mutatni fél év alatt? A frissített verzióval hosszú távú terveink vannak, és annyi biztos, már most jobb, mint korábban.

Frissített modell érkezett a Renault Megane-ból, melynek legfontosabb kivitele, az új hibrid épp a hetekben került a kereskedésekbe. A ráncfelvarrással érkezett új konnektoros modell mellett frissült az R.S. és persze az alapverziók is, egy ilyet fogunk most alapos használat alá vetni.

Legújabb tesztautónk nem csak egy hétre érkezett, ahogy általában szokás, fél évig lesz velünk, így minden jó és rossz oldalát garantáltan meg fogjuk ismerni.

Hosszú távra is jó lehet? – Renault Megane TCe 140 

Kép: Autonavigátor

A francia kompakt negyedik generációját már több verzióban is próbáltuk rövidebb és hosszabb távon, benzin és dízelmotorral egyaránt, és a tesztek végeredménye nagyjából egybehangzóra sikerült; szívesen járnánk vele hosszabb távon is. A lehetőség most adott, méghozzá a legújabb verzióval, a kívül belül kicsit megújult ötajtós Megane-nal, mely pont azokon a területeken lett jobb, ahol korábban hiányosságai adódtak.

Érdemes kicsit körbejárni, mert a negyedik generációs Megane megosztó fogadtatása ellenére a Renault kitartott az új formavilág mellett. A különleges nyúlványokkal ellátott fényszórókat büszkén tartották meg a ráncfelvarrással is, mindössze a lökhárítót és a hűtőrácsot változtatták meg az autó orrán. Maga a lámpatest egyébként új és teljesen LED technológiájú, az új lámpák legjobb oldala, hogy alapfelszereltségként járnak a Megane-hoz már Life szinten is. Automata kapcsolásúak és nagyon jó fényerejűek, színhőmérsékletük hűvös, nagyon jól látni velük sötétben, ami nemcsak a vezetés biztonságán, de a komfortérzeten is rengeteget javít egy halogénizzóshoz képest. A nyúlványos fényszóróknak nagy szerepük, hogy egy Renault-t messziről felismerhetővé tesznek, és ez a Megane-nal is tökéletesen sikerült, ráadásul a C-alakú menetfényt a full LED fényszóróval mostantól mindegyik verzió megkapja. Utóbbi nagyon fontos tétel! Az autó hátulján hasonló mértékű változást láthatunk, újak a lámpatestek és a lökhárító, a Megane továbbra is hangyányit extravagáns, de leginkább elegáns kompaktnak számít.
 
A cikk folytatása:

Szerző: 

Hamvas Tamás - Autonavigátor