Renault, amilyened sose lesz - RENAULT R.S.01 - 2015 - Totalcar, 2015.06.13

Technikai kategória: 

Ez az utóbbi évek legkívánatosabb Renault-ja, de csak vágyni lehet rá - sosem lehet a tiéd. Élőben látni is nagy dolog, hát még benne ülni, mikor üvöltve ront rá a Hungaroringre.

Amikor megláttam a hétvégi WSR versenyein fellépő autók közt ezeknek a kupéknak a fotóját, azonnal hoppáhoppázásba kezdtem. Korábban nem figyeltem föl az R.S. 01-re, ezért most úgy taglózott le a látvány, mintha Obelix azután sújtott volna rám egy római légiós alélt testével, hogy a druida figyelmen kívül hagyta, a nagydarab gall kicsi korában a varázsfőzetes kondérba esett, és egy extra adagot csorgatott volna le a csíkos nadrágos képregényhős torkán. Ez az autó gyönyörű, ha csak pódiumon lehetne nézegetni, már azért is érdemes lenne kimenni a ringre. Hogy ennél több is jut, sosem gondoltam volna.

RENAULT R.S.01 - 2015

Csak egy szimpla sajtótájékoztatónak indult, aztán kiderült, hogy az új Clio RS Trophyval, meg a Mégane RS-sel is verethetjük pár kör erejéig. És ott lesz egy R.S.01, amivel mindenkit elvisznek egy kéjautózásra. Ami elég jól hangzott, hiszen addigra már tudtam a műszaki adatokat: 3,8 literes V6-os motor, amibe két turbó gyömöszköli szorgosan az oxigénatomokat, hogy aztán az egésznek az legyen a vége, hogy az 1100 kilós, szénszálas monocoque autót 580 lóerő és 600 Nm mozgatja. Ez azért nem az a számsor, ami olyan kocsikázást sejtet, amibe belealszik az ember.

A cikk folytatása:

https://totalcar.hu/tesztek/2015/06/13/renault_amilyened_sose_lesz/

Szerző: 

SIPOS ZOLTÁN - Totalcar