Elektronikus pillagószelep-ház tisztítás

Technikai kategória: 

A leírás Scenic I, elektronikus gázpedál esetéről szól. MII 1.4 16V-nél hasonlóan kell eljárni, a külső burkolati elemeknél lehet eltérés.  (Bolti és a szerk.)

 

Ezüst motor takarót leszedni.

Gyujtó trafókról a csatlakozókat lehúzni és a műanyag burkolat elején lévő szürke csatlakozót lehúzni,csavarjait kicsavarni,12-es torx dugókulcs kell rá és 7dbcsavar fogja amiből 5 db található elöl és kettő hátul.

Légszűrő műanyag dobozának leszedése,ezt csak egy gumi fogja az akksi mellett balra a müanyag tövénél. (MII-nél 10-es kulcs kell)

A fekete cső alatti műanyagot két torx csavar fogja a tetejénél,ebben van a légszűrő.

A bal  oldali ablak törlő alatti müanyag eltávolítása,ezt 3db torx csavar fogja, kettő bal oldalon egy az autó közepénél.

A bal oldali ablaktörlő alatti műanyagot nem lehet leszedni csak ha leszeded az ablaktörlőket is.Ezt 2db torx csavar fogja a jobb oldalán.

Ezt a műanyagot kitámasztottam egy fadarabbal mert alatta van két db 10-es csavar amit ki kell csavarni ahoz hogy az alatta lévő burkotatot le tudd szedni.

A bal oldalon is fogja ezt a burkolatot két db 10-es csavar.

A burkolat eltávolítása után ez a látvány fogad,a pillangó szelepház amiből a fekete cső jön ki.A bal oldalon van két csatlakozó ezeket lekell húzni

A műanyag csövet ki kell húzni,könnyen kijön.A pillangó szelepház hátulján található műanyagot 2db hosszabb 8-as torx csavar tartaja,ha ezt kicsavartad akkor hátulról a szelepház alján van két 10-es csavar ami a szelepházat fogja a blokkhoz.Elég nehéz hozzáférni mivel a hátulján lévő műanyagot nem tudtam kiszedni.

Csatlakozók lehúzva.

ez az egy 10-es csavar tartja a pillangószelepházat az előtte látható műanyaghoz.

pillangó szelepház

ezt a szélén lévő kormot kell letörölni a pillangó szelepről és a szepeházból is kikell törölni a kormot.

ott van a lambda szonda,az első.

 

 Telamon Glass Kft