Bemutatkozott a Renault F1-es autója - Formula.hu

Technikai kategória: 

A Haas, a Williams, a Red Bull és a Sauber után ötödik csapatként kedd délután a Renault is bemutatta 2018-as F1-es kihívóját, amelyet a megszokott logikai sorrend értelmében R.S.18 névre keresztelt. A francia istálló online leleplezést választott, és a fotók mellett egy videót is közzétett.

Renault F1 2018

 

Az autó oldalnézetből lényegesen feketébb a tavalyi modellhez képest, szemből nézve azonban a sárga szín dominál. A Renault 2016-os gyári visszatérése óta harmadik szezonjának vág neki, és bár az F1 csúcsára való feljutást ötéves tervben fogalmazták meg, idén először Nico Hülkenberg és Carlos Sainz révén igazán sokra hivatott versenyzőpárossal rendelkeznek, akiktől nem lenne meglepetést néhány a vártnál is jobb eredmény.

"A tavalyi év több okból is sikeresen zárult" - mondta Cyril Abiteboul, aki az idei szezon során is vezetni fogja a csapatot. "Az volt a második éve az újraszerveződött csapatunknak, és egy újabb lépést tettünk a hosszú távú céljaink felé. A 2016-os szezon még a személyzet felvételéről, a befektetésekről, az új szponzorok és tehetségek bevonzásáról szólt, elkezdtünk építkezni afelé, amivé majd válni szeretnénk."

 

A cikk folytatása:

https://formula.hu/f1/2018/02/20/bemutatkozott-a-renault-f1-es-autoja

Szerző: 

Bognár Viktor - Formula.hu

 Telamon Glass Kft