2021-ben Fernando Alonso visszatér a Froma 1 világába a Renault színeiben

Technikai kategória: 

Hivatalos, Fernando Alonso visszatér a Froma 1 világába a Renault színeiben. Hogy ez miért kapcsolódik a hangsúlyosabban a Megane Klubhoz, mint más F1 hír?

Fernando Alonso 2021-ben visszatér az F1-be a Renault csapatához

Fernando Alonso 2021-ben visszatér az F1-be a Renault csapatához
Kép forrása: formula.hu

Fernando Alonso 2002-ben került a Renault csapatához tesztpilótaként - abban az évben, amikor a Klub megalakult.
A megalakuláskor is sok aktív F1 rajongó volt a Klubban, különböző csapatoknak és pilótáknak szurkoltak, azonban 2003-tól kezdődően egyre többen kezdtek az addig "passzívak" közül is érdeklődni a száguldó cirkusz iránt. Ennek oka pedig leginkább a Renault csapat egyre sikeresebb szereplése volt, az egyik autóban az F1 addigi egyik legfiatalabb versenyzőjével, Fernando Alonso-val.

Az autó és a Alonso egyre javuló teljesítménye eredményeképpen 2005-ben és 2006-ban Alonso egyéni világbajnok lett a Renault színeiben, a Renault pedig megnyerte konstruktőri világbajnokságot.

A Megane Klub tagjaira általában jellemző volt, hogy azért lettek a Klub tagjai, mert eltérő mértékben, de elfogultak voltak a Renault márkával szemben. Igy büszkék voltunk a gyári csapat és Alonso sikereire - még valószínűleg azok is, akik egyébként más csapatnak és pilótának szurkoltak.

Alonso 2007-ben elhagyta a Renault csapatát és bár 2008-2009-ben visszatért, az akkori autóval nem tudott eredményes lenni sem ő, sem a csapat.

Az F1 történetében nagyon sok kiváló pilóta volt és van jelenleg is, a csapatok teljesítménye és sikere az évtizedek során hullámzott. De Fernando Alonso az a pilóta, akinek a nevéhez  a Renault istálló F1-es sikerkorszaka kapcsolódik és ez épp a Klub megalakulásának időszakában.

Hogy milyen esélyekkel vág neki Alonso és a csapat a következő évadnak, nem tudhatjuk. De bízunk benne, hogy végül - mint Renault autótulajdonosok - ismét büszkék lehetünk a szereplésükre.