Téligumi 1,6-os Mégane-hoz

Technikai kategória: 

Az 1,6-os Mégane gyári gumimérete 185/60 R15 (Akinek ez kínai, például itt olvashat erről bővebben :-)) A legnevesebb gyártók (Bridgestone, Good Year, Michelin, Pirelli...) termékei jellemzően kb. 30 ezer forint/db áron kaphatóak felmérésem készítésének idején (2002. január, forrás:www.gumibolt.hu).
Ez azt jelenti, hogy a 4 papucs ára még szerelés nélkül is 120 ezer forintra rúg!
Akinek ez egy kicsit drága, ezúton szeretnék néhány olcsóbb, ámde jó minőségű típust ajánlani, a teljesség igénye nélkül! A problémát az okozza, hogy ebben a méretben sajnos a legnagyobb gyártókon kívül viszonylag kevesen kínálnak téligumit, bár azért van egy két jó ajánlat 25000 Ft alatt is! :-)

 

 

 

185/60 R15 méretosztály

Típus		Mintázat	Bruttó ár
Fulda K. Montero 24600 Kleber Krisalp 23353 Semperit SportGrip 21045 Uniroyal MS plus55 21604 Yokohama V901 20800

 

Igen, mindössze ötöt találtam, pedig több, mint 40(!) gyártó ajánlatait néztem át!!! :-( Ebben az igen egzotikus méretkategóriában a prémium gyártókon kívűl sajnos nem sok alternatíva létezik. :-)

Fontos, hogy figyeljünk a gumik sebességindexére, Q-sat eszünkbe ne jusson feltenni, bár ebben a méretkategóriában már leginkább a T az elterjedt (jellemzően erre vonatkoznak a megadott árak, ámbár vannak üdítő H-s kivételek, elsősorban a /55 méretosztályban). Azért ne a T-s indexű téligumival próbáljuk tesztelni az autó végsebességét! :-)
Fenti árak listaárak, természetesen léteznek akciók, ahol jobb áron kaphatóak ezek a típusok. Célom az volt, hogy ezzel egyfajta referenciát, támpontot adjak és bemutasam az aktuális piaci kínálatot ebben a "fura" méretoszályban! Remélem sikerült! :-)

 Telamon Glass Kft