Megane1 hátsó pótféklámpa tunning

Technikai kategória: 

A fórumon már érdeklődtek egy páran, hogy hogyan csináltam a hátsó pótféklámpa világításakor megjelenő Mégane feliratot.

Nos:

Először készítettem egy fekete alapon fehér Mégane feliratot a mellékelt képfájl

és fotószerkesztő program felhasználásával , amit szövegszerkesztőben az arányok megtartásával a megfelelő méretre nagyítottam. Bár a felirat eléggé raszteres lett, de ez nem igazán vehető észre a valóságban. Ez után hőálló (lézernyomtatóhoz és fénymásolóhoz való) fóliára lézerrel kinyomtattam. Elképzelhető, hogy tintasugaras nyomtatóhoz is lehet hőálló fóliát kapni. Utána pedig körbevágtam a burkolat alakjának megfelelően.

Ez után következett a beszerelés (A képeken MI Berline látható, nem tudom a többi típusnál mi a szétszerelés technológiája): A két kerek "gombot" benyomva lehúzzuk a külső burkolatot

Lehúzzuk a csatlakozót az izzó foglalatáról, majd a szürke burkolat szélein lévő füleket óvatosan benyomva az egész egységet lehúzzuk a szélvédőre ragasztott fekete rögzítő sínekről.

A piros foncsoros egységet kivesszük a szürke házból, vigyázva a müanyag fülekre, hogy el ne törjenek.

A szétszerelt egység és a körbevágott fólia.

Az összeszerelés előtti állapot - a fólia a két elem közé kerül.

A fólia a helyén, mehet vissza az egész.

És végül működés közben.

Bár a fekete részt is átvilágítja, a "fehéren" maradt átlátszó felirat kiemelkedik belőle. Természetesen bármilyen felirat elkészíthető.

Igény esetén, írj a klubbos címemre.

 

 Telamon Glass Kft