Megane Klub piknik - Hollókő-Cserhátszentiván, 2004. augusztus 14.

2004.08.14

Részvevők: BAT_ADAM, Bigy, Dodi, Frenk, KoAn, Kopi, Lotht, Monk, Natalyel, Pepe, Phoere, Szenzor, Teo, Tuziné, Y42. 25 felnőtt és 6 gyermek

Az előző pikniken sajnos sokan nem tudtak részt venni, ezért a klubtagok szerettek volna egy újabb pikniken találkozni. Korábbi javaslatát megvalósítva, Bigy vállalta ennek megszervezését.

Reggel az M3 elején találkozott az első csoport, innen autóztak konvojban Hollókőig, útközben Lőtinci közelében csatlakozott a másik csapat. A konvoj messziről észrevehető volt, mivel Bigy autójából erőteljes hagymaillat áradt, egy nagy megtisztított hagymát hozott a csomagatójában.

Miután könnyekkel jelezte örömét, hogy megoszthatja autóját a hagymával, az egyik rövid pihenő alkalmával a hagyma valahogy (természetesen teljesen véletlenül) Pepe autójába került. Pepe meg is jegyezte, hogy olyan erős hagymaillat jön Bigy autójából, hogy még ő is érzi. :)

Hollókőben megszálltuk a parkolót és nekiindultunk bevenni a várat. Útközben Natalyel és Phoere, a kis Ferkóval megerősítve szabadcsapatot alkottak és begyűjtötték a Hollókő - GCHoko geoládát. Ezt követően egy korabeli fegyver- és hadibemutatót tekintettünk meg a várban, melynek végén ki is próbálhattuk a bemutatott fegyvereket, közben a várat is bebarangolhatták a részvevők.

A várlátogatás után a falun keresztül visszasétáltunk az autókhoz és átautóztunk Cserhhátszentivánra, a Bigy-birtokra. A Bigy-uradalom halastavának partján telepedtünk le és nekiláttunk a grillezésnek (bizony, ekkorra mindenki megéhezett).

A Pepe által megőrzött hagyma is serpenyőbe került, igen nagy sikere is volt a sülthagymának. Sült húsból sem maradt a végén, mindent megettünk.

Az ebédet követően egy könnyű gyalogtúrán vettünk részt, elsétáltunk a Hármasforráshoz. Igen látványos, ahogy a forrásvíz medrének alján leüllepedett a vízben oldott vas. A túra után, kis csoportokban lassan elkezdtek hazaindulni a tagok. Ismét egy jól sikerült eseményt tudhatunk magunk mögött.

 Telamon Glass Kft