Mégane Klub - Ignis Klub közös kirándulás - Szilvásvárad-Eger, 2004. október 10.

2004.10.10

A Megane Klub részéről részvevő tagok: Tuzi, Karl, Puru, Bigy, Dodi, Matula, PanTi, Mormota, Cherry, vasscs, SzLa, Seco, PeX2, Pepe, Phoere, Kopi.

A részvevők alapvetően három irányból érkeztek: a legnagyobb csoport Budapestről indult, egy két-tehenes csapat Nyíregyházáról, egy háromtehenes konvoj pedig Pilisről kelt útra.

A három csoport Kerecsenden találkozott: a két kisebb csoport itt várta be a budapest felől érkező Megane-Ignis konvojt (pontosabban Ignis-Megane, mivel a klubra jellemző udvariasság jegyében előre engedtük az Ignis Klub tagjait.)

A csatlakozás "menetből" történt, a Klubra jellemző szervezettséggel. Így értük el Egert, ahol a dinamikusabb haladás érdekében mindkét rendelkezésre álló sávot kihasználva autóztunk át a városon.

A találkozó a Penny Market parkolója volt, ahol már várakozott néhány Ignis. (Érdemes megjegyezni, hogy az Ignisesek nem bíztak a saját létszámfölényükben, ezért a találkozó színhelyét a helyi Suzuki szalon mellett választottálk ki :) )

Beindult a nagy köszöngetés, ismerkedés. Mivel már ekkor csúszás volt a programban, ezért úgy döntöttünk, hogy nem megyünk el a Szépasszony-völgybe, hanem egyenesen Szilvásváradra autózunk.

Ismét előre engedtük az Igniseseket. Lenyűgöző látvány volt a teljes konvoj, ami több mint 50 autóból állt! Egy kisebb eltévedéstől eltekintve zökkenőmentesen eljutottunk Szilvásváradra, ahol üres parkoló várt bennünket.

A parkolóból a társaság elindult a Szalajka-völgybe. Útközben a többség megállt füstölt pisztrángot kóstolni. Egy kis csoport a a GCSzvo - Szalajka-völgy geoláda megkeresésére indult, ami szerencsére végigvezetett a völgyön, így nem kellett elszakadniuk a társaságtól.

Az Ignis Klub tagjai valamiért meggondolták magukat és nem kapaszkodtak fel az Ősember-barlanghoz, de a Megane Klub tagjai nem okoztak csalódást. :) A barlangtól azután visszasétáltunk a parkolóba, ahol az Ignis Klub "maradványát" találtuk.

Mint kiderült, a közeli éttermek ajánlata csábítóbb volt a barlangnál, így inkább ebédelni mentek a többiek. Az itt maradt igniseseknek megköszöntük a meghívást és a szervezést, és egy Megane CC makettet kaptak emlékül a Klubtól, mondván "lássák, hogy néz ki egy autó!" :)

Az elköszönést követően a Megane Klub tagjai tehénre pattantak és visszaautóztak Egerbe, a Szépasszony-völgybe. Itt SzLa, Pepe és Phoere elköszöntek a többiektől, akik közösen elmentek egy közeli étterembe, ahol pótolták a kirándulás közben elvesztett kalóriákat.

Összességében egy nagyon kellemes kirándulás sikeredett, amit a szemerkélő eső sem tudott elrontani.

 Telamon Glass Kft