Látogatás az MTV székházában - 2010. szeptember 9.

2010.09.09

Benjy-papa beszámolója

A magyar televíziózás kezdete 1957. május 1-re tehető, és Renault Megane klub csak most látogatott el a Magyar Televízióba. Méghozzá a 2009 júliusában birtokba vett, vadonat új III. kerület, Kunigunda útja 64. alatti létesítményébe.

Az interneten találtunk rá a látogatási lehetőségre, megtaláltuk, megszerveztük. Az előzetes felmérésre 94-en jelentkeztek, az adatgyűjtésre 78-an válaszoltak, majd különböző akadályok miatt többen lemondták, és végére 53-an maradtunk.

A Látogató központtal a kapcsolatot Móbiusz klubtársunk tartotta, köszönet érte innen is. A nagy létszámra tekintettel három csoportba fértünk be, és 11.30-kor, 12.30-kor és 13.30-kor indultak a turnusok, a program kb. két és fél órás volt.

Mi a harmadik csoportban voltunk, vezetőnk Koltai Judit szerkesztő-riporter volt, aki nagyon jól átadta a tudását, TV szeretetét, nem tudtunk olyant kérdezni, mire ne adott volna kimerítő választ. Először rövid történelmi visszatekintést kaptunk néhány régi kamera bemutatásával, majd 15 perces filmet tekintettünk meg, és gyors látogatást tettünk az 1-es stúdióban.

Ezt követően jött a java. Nem csak saját Híradót, és időjárás jelentést készíthettünk magunknak egy erre a célra fenntartott stúdióban, de még a technikai személyzet is közölünk került ki.

Innen már csak a jelmeztárra maradt idő, megcsodáltuk a kiállított régi ruhákat, visszaemlékezve velük egy-egy filmre.

Köszönjük a megjelenteknek a társaságot, és bízunk benne, ezek után már máshogy nézik Ők is az MTV műsorait, hisz nem csak láttuk a hátteret, de többen ki is próbálták, milyen a műsorkészítés.

résztvevők:

 

Balu232 + 1 fő,

Gyuronc + 3 fő,

Mrs Sam + 2 fő,

Viszol + 1 fő,

Bors + 3 fő,

MZ/X Móni + 2 fő,

Puru + 2 fő,

Gregory + 1 fő,

Kopi + 2 fő,

KoAn + 1 fő,

Kene80 + 1 fő,

Doki + 3 fő,

Phoere + 3 fő,

Micro + 1 fő,

Vyktor + 1 fő,

Senna + 1 fő,

Potyó + 1 fő,

Kex,

Hegel + 1 fő,

Black Bull + 1 fő,

Benjy papa, Benjy mama


 

 Telamon Glass Kft