Egy pezsgő nap egy (álom)autós klub tagjainak, 2011. április 10.

2011.04.10

Kopival reggel majdnem elsőként érkeztünk az Álomautós helyszínre. Szépen lassan gyülekeztünk, aztán kaptam a hívást, hogy sokan várnak a Törley előtt is. Mikor odaértünk, akkor lepődtem meg igazán…ennyi ember… Ez a sok ember mind a talira jelentkezett?

Hamarosan találkoztunk vezetőnkkel, Rostár József pezsgő lovagrendi taggal, aki sok érdekes információval ismertetett meg bennünket, a pezsgőgyártás múhelytitkaiból. Talárban jártuk végig a pincesorokat, a hölgyek pirosban, az urak feketében.

Kicsit Harry Potter-es feeling volt…. Lenyűgöző mennyiségű pezsgőt láttunk, pedig nem is láttuk az összest… Szóba került a tárolás, forgatás, a palackozás, szűrés, tisztítás, majd a látogatóközpontban jutottunk a kóstolóhoz.

A pezsgők mellé alma, dió, sajt és pogácsa is várt ránk. Itt is beszélgettünk még kicsit, vásárolhattunk a Törley kínálatból, majd elköszöntünk és elindultunk az Étterem felé. Az Étteremben már vártak ránk, viszonylag hamar megkaptunk a rendelt ételeket.

Sajnos egy fatállal kevesebbet rendeltem, így hárman gyorsan mást kellett válasszunk. De megoldottunk mindent. A nagy többségnek ízlett az ebéd, lassan rendeztük a számláinkat majd visszasétáltunk a parkoló autókhoz, az Álomautó kiállítás udvarára.

Előbb bemehettünk, mielőtt megérkezett volna vezetőnk, mindenki külön nézelődött, majd megjött a kiállítás tulajdonosa, Farkasdi Károly. Sok extra információk hallhattunk tőle, motorháztetőket nyitott fel a kedvünkért, hogy megnézhessük a motorokat. Egy-két autót be is indított.

Azt gondolom, mindenki sok érdekes dolgot tudott meg mindkét talihelyszínen. Szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk, szép napsütésben sétáltunk helyszínről helyszínre. J

Egy kis ízelítőt találtam az autókhoz kapcsolódva: http://www.napimagazin.hu/viewpost.php?id=2027

Remélem, mindenki jól érezte magát, jól sikerült napot tudhatott magáénak! Köszönöm minden résztvevőnek a jelenlétét! P@nni

Résztvevők:

Micro + 3

balu232 + 1+1

Richee1+1+2

Kene80+1

Bigy+1

FSzabolcs_GT+1+3

Tazman +1

BenjyPapa +1

Benjy +1

Kopi +2

Mesi +1

KoAn +1

PEx2 +3

Tenor +1

szenzor +1

pézsé +1+2

Vyktor +1

Hóka +1

Senna +1+1

Luki +1

P@nni

 Telamon Glass Kft