5. Országos klubtalálkozó, Szeged-Sziksósfürdő, 2003. szeptember 5-7.

2003.09.05 - 2003.09.07

Nagy várakozás előzte meg a Klub 5. találkozóját. A szervező, Alfió nagy lelkesedéssel vetette magát a szervezésbe és ennek eredményeképpen egy rendkívül sikeres találkozónak lehettek részesei a résztvevők. Ők pedig a következők voltak (abc-rendben): Alex, Alfio, ati, BBird, Benge, Bigyba, Dodi, Gabika, Hegel, Hódhaver, KoAn, Kopi, Krisztián76, Luki, Mikulás77, Natalyel, Nono, Obi Gabi, Olle Peter, PanTi, Pepe, PEx2, Phoere, Roller, Tuzi, vampi16v, Wartburgos, y42.

 

Most "vizsgáztak" a klubpólók és nagy sikerük volt. A találkozó helyszínére elsőként Krisztián76 és párja érkezett. Azt pedig külön említésre méltó, hogy ők érkeztek legmesszebbről a találkozó helyszínére. Utánuk érkeztek Wartburgosék, majd hamarosan befutott Tuzi és Phoere családostul. Ők egy kis kitérőt tettek amelynek során egy geoládát kerestek meg a Forráskút melletti Vaisnava Templom közelében. Hamarosan befutottak PanTi-ék is. Ezt követően sorban érkeztek a találkozó résztvevői.

 

Ebéd után, amelyet a helyi étteremben fogyasztottunk el, a kemping és strand felderítése következett. Egy helyi horgásszal is sikerült szóba elegyedni, akkor dobta vissza (többek sajnálatára) a méreten aluli keszeget. És hamarosan elérkezett a késő délután, amikor nekikészülődhettünk a grillezésnek. Ekkortájt indult útnak egy hat autóból álló konvoj Budapestről. A már megérlezettek érző szívét jól jellemzi, hogy a 9 óra tájban megérkezőknek már csak enniük kellett, készen várta őket a sok finom sült hús. Késő éjszakába nyúló beszélgetések következtek még.

 

Szombaton délelőtt szerencsére volt idő kipihenni az este fáradalmait, mivel csak 11 órára volt meghírdetve szegedi városnézés. Egy kis csúszással ugyan, de sikeresen indultunk neki. Igen nagy élmény volt mindenkinek, ami nemcsak a város szépségének, hanem az idegenvezetés sajátos hangulatának is köszönhető volt. A Dóm téren sikerült a társaságot egy csoportkép erejéig összeterelni. Visszaérkezés után párhuzamosan két program is kezdődött (az ebédet nem számítva). Egyrészt ati klubtársunk szervezésében és lebonyolításában egy különleges tesztvezetés kezdődött, amikor is nem az autókat teszteltük, hanem a vezetők bizonyíthatták, hogy képesek szabályosan, a KRESZ betartásával is autózni. Többek számára - remélhetőleg nem felejtésbe merülő - emlék marad a kerékpárúttal való kereszteződés. Másrészt Magpet szervezésében egy GPS-es autókázás indult, amelynek során letakart szélvédőjű autóval, típusú GPS segítségével kellett egy előre meghatározott pályán végigautózni. Nem mindennapi élmény gyakorlatilag vakon autózni. Nagy hasznát vettük ekkor is a PMR rádióknak, amelyeket szintén Magpet biztosított. Ezek nélkül még a meglehetősen nagy szabad területen is sikerült volna összetörni nány tehénkét és batmobilt, így azonban a vezető mindvégig kapcsolatban volt a "külvilággal". Ezzel egyidőben Dodi rögtönzött computeres járművizsgálatot tartott mindazok részére, akik ezt igényelték.

 

Délután 4 óra körül megérkezett a makói Bugyi Pál és Fiai Kft. Renault márkakereskedés és szervíz által rendelkezésünkre bocsátott Mégane II Limousine, amelyet nagy lelkesedéssel nézett meg minden résztvevő kívül-belül. A túlnyomó többség most találkozott először a batmobilok új tagjával, amely sajna egyedül jött, Grandtour változat nem érkezett vele. Közben a főszakácsok már nekiláttak az esti bográcsolás és grillezés előkészületeinek. Már ekkor látszott, hogy éhen senki nem fog maradni. Fél nyolc körül a klub tagjai magukra hagyták sűrgő-forgó családtagokat, hogy klubgyűlést tartsanak. Ennek során először Kopi üdvözölte a klubtagokat, felelevenítve a kezdeteket, hogy honnan is alakult ki ez a remek klub. Ezt követően Süli Endre, a makói szerviz munkafelvevője tartott egy rövid tájékoztatót, amely során igyekezett összefoglaló választ adni mindazon felmerült kérdésekre, amelyekkel a délután folyamán a tagok ostromolták. Őt követte ati klubtársunk, aki röviden értékelte a délután "vizsgavezetések" tapasztalatait, majd a gépjárművek műszaki vizsgáztatásával kapcsolatos aktualitásokról adott tájékoztatást. Ennek során külön súllyal került szóba a tuningolás és az autó fóliázás, amellyel kapcsolatban azt a rövid, de velős tájékoztatást adta, hogy jelenleg Magyarországon nincs forgalomban olyan sötétített autó szélvédőfólia, amely hatósági engedéllyel rendelkezne, azaz az első, hátsó és elülső oldal ablakokra felragasztható lenne. Az ő tájékoztatója után a vendégek, Magpet és Endre kaptak egy-egy ajándék tárgyat, köszönetképpen a segítségükért, majd néhány klubtag kapott meglepetés ajándékot a klub tagjaitól: PeX2, Alfió, ati, Alex, BBird és Phoere. Ekkor már nagyon sűrgettek bennünket, mert elkészült a perkelt és a grillekről is garmadával jöttek le a fínomabbnál ffínomabb húsok. Így az ülést berekesztettük és elmentünk kirúgni a hámból.

 

Az este további része úgymond szokványos is lett volna (eszem-iszom-traccsparti), ha Magpetnek nem jut eszébe, hogy menjünk el egy kis éjszakai geocachingelésre. Az ötlet sokaknak tetszett, így 4 autóval 17 fő útrakelt. Először a Zsombói láphoz mentünk egy ládát megkeresni. Kalandos egy út volt, az utolsó 80 méter a lápon keresztül vezetett egy jól kitaposott ösvényen, amin nappal könnyű lett volna végig menni, de éjjel 11-kor 2 darab elemlámpával már izgalmasabb feladatnak bizonyult. Mivel még korainak tartották a visszatérést (még csak éjfél körül járt az idő), ezért elhatározták, hogy a Vaisnava templomnál lévő ládát is megkeresik. A festői (bár sötétben alig látható) kis templom zenei ihletbe hozta Bigyba-t, aki a többiek nagy(?) örömére az "Apa kocsit hajt" című, slágernek éppen nem nevezhető dalra fakadt. Ezt már Magpet sem hagyhatta "szó nélkül" és pillanatok alatt elővarázsolta a dal eredetijét a nála lévő "kütyüből". Innen már visszatértek a táborba, ahol már a rendrakás megkezdődött.

 

Másnap az ébredés viszonylag zökkenőmentesen lezajlott. Mivel Ópusztaszerre időre kellett megérkezni, így az indulási időt mindenki betartotta. Sőt, egy félórával korábban sikerült útra készen állnia mindenkinek, így lehetőségünk volt még "kicsapni a legelőre" a tehénkéket. Utána még a "tehénpásztorok" is betársultak egy kép erejéig. Ezt követően mindenki beugrott az autójába és megindult a konvoj Ópusztaszer irányába. Egyszer ugyan az elejének be kellett várnia a hátsó csoportot, de azt követően sikerült végig mennie a 22 autónak anélkül, hogy szétszakadt volna az oszlop. Ebben nagy segítségünkre voltak a PMR rádiók. Ópusztaszerre időben megérkeztünk. A Feszty-körkép megtekintéséig még maradt időnk egy rövid klubértekezletre is, ahol néhány aktualitás kérdést sikerült Kopi elővezetésében megbeszélni. A körkép megtekintése után már egyénileg, illetve kis csapatokban barangoltuk be a parkot. Ezzel a klub 5. találkozója véget ért.

 

5. Országos klubtalálkozó, Szeged-Sziksósfürdő, 2003. szeptember 5-7.

 Telamon Glass Kft