16. Országos klubtalálkozó, Lillafüred, 2006. április 22-23.

2006.04.22 - 2006.04.23

GUIFATER beszámolója:

Ez év februárjában támadt az a kósza ötletem, hogy jó lenne, ha a Tisztelt tagság jobban megismerhetné szűkebb hazámat, Miskolcot és annak környékét. Azt szerettem volna elérni, hogy emlékképeitekben ne a koszos, poros, büdös iparvárosias képek keringjenek, hanem esetleg azok közt megbúvó természeti szépségek, a rohamléptekkel fejlődő város és annak környékén rejtőző, sokak által, olykor még a helyiek részéről sem látott emlékek.

Azt már kitárgyaltuk, hogy e nagy létszámú társaságnak olyan programot összeállítani és nem utolsó sorban levezényelni zökkenőmentesen nem lehet. Képtelenség minden részletre odafigyelve koordinálni a dolgokat. Ezért is kértem meg Miskolcon és környékén élő klubtársaimat segítsenek a szervezésben.

Sajnos nem mindenki tudott részt venni, teljes értékűen a munkában, de biztos vagyok benne, hogy nem rajtuk múlott. Ez úton is szeretném megköszönni FSzabolcs_GT hatalmas segítségét a dekorációs anyagok elkészítésében, illetve Boltinak, aki az információs anyagokat készítette, valamint a programok kitalálásánál, és a hozzájuk kapcsolódó illetékes személyek kijelölésében nyújtott hathatós segítséget. A lebonyolításban játszott szintén hatalmas szerepet ő és kedves felesége, valamint BonBer. Ennyit talán a köszönetnyilvánításokról.

A programok, programhelyek szervezése során több alkalommal is tárgyaltam az illetékesekkel, de hát hiába volt minden tárgyalás, így is becsúszott egy kis gixer. Lásd ebéd, vagy a túrista parkbéli félreértés. Mindezek ellenére úgy érzem sikeres volt a találkozó, mert azt a célt, amit kitűztem magam elé sikerült maradéktalanul elérni. Ebben segítséget nyújtott a nagyszakállú természetfelelős is, mert ennyire jó időre magam sem számítottam.

Reggel a Cora parkolóhoz szervezett gyülekező nagyszerűen sikerült, senkire sem kellett várni, és rendben megérkezett a csapat. Itt történt az első regisztráció is, amit Wartburgos hathatós munkájának volt eredménye.

Ezt követően lassan elindult a konvoj Lillafüred felé, kisebb nagyobb döccenőkkel, de rendben megérkeztünk Lillafüredre. Itt rendeztük sorainkat, majd elindultak a különböző programok, Az István csapkő barlangba, a Palota Szállóba, a vizeseséhez stb. Közben folyt a járművek átvizsgálása a Renault helyi szervizcsapata, és a saját szervizesünk (Dodi) részéről.

Mikrofonvégre kapta a helyi TV-s stáb egy-két klubtagunkat, és engem is. Ennek során beszámoltunk a találkozó szervezésesének okáról, hogy mindenki láthassa milyen szép szűkebb hazánk. Lassan elérkezett az ebéd ideje is, ahol sajnos az étterem személyzete nem igazán volt a helyzet magaslatán. Ennek ellenére maga az ebéd finom volt.

Itt lepett meg, többek közt engem is ajándékéval a csapat nevében Kopi, amikor egy Megane autó makettel ajándékozott meg. Ilyet kapott P@nni is, aki miután kézhez vette és meghallgatta a köszönő mondatokat, el is pityeredett a meghatottságtól. Ajándékot kapott a szervezésben segítkező Bolti és FSzabolcs_Gt is.

Rohamléptekkel értük el a kisvonatot, ami így is 5 percet késve indult az eredeti indulási időhöz képest, de annál élvezetesebbre sikerül maga az utazás.

Hasonlóan sok hasznos információval gazdagodva hallgattuk végig a Pisztrángtelep vezetőjének előadását e nemes halfajta tenyészetéről. Sokan, gondolva a vacsorára is, itt vették meg a hozzávalót. A vonatról tekintettük meg – idő hiányában – az ország legkiemelkedőbb ipartörténeti műemlékét a Fazolai Őskohót.

Megérkezve Lillafüredre ismételten felkerekedett a csapat és konvojban támadta meg Szentléleket, ahol a Turista Park szép környezetében ereszthette lazára a gyeplőt, pihenhette ki a nap fáradalmait. Hamar tüzet csiholtak az abban jártas tagjaink, és elkezdődhetett a vacsora is.

Persze azok számára, akik nem terhelték szervezetüket a vezetés fáradalmaival jutott a vacsora mellé egyéb jóféle itóka is. A gyönyörű csillagfényes éjszakában a tűz ropogását nemsokára a Bigy mester által szervírozott zeneszolgáltatás hangjai törték meg, mely mellett beszélgettek még egy kicsit az éjszakai lefekvés előtt.

Az itt éjszakázók közül többen másnapra is betervezték az előre felkínált programok közül valamelyiket. Így volt, aki a Diósgyőri várat részesítette előnyben, ami a maga nevében páratlan, hiszen az 1200-as években épített Ernye bán féle erődítmény a kor legnagyobb vára lehetett.

Azok sem jártak rosszul, akik Miskolc-Tapolca természeti szépségekben bővelkedő Hejő-patak völgyét részesítették előnyben, mert az utóbbi években a város vezetése által kezdeményezett átépítések eredményeként Európában egyedülálló gyógyfürdő komplexummá alakított Barlang-fürdőben lazíthatott a hazautazás előtt.

Utószóként csak annyival zárom e sorokat, minden kedves klubtagot a még kedvesebb családjával együtt visszavárjuk A szervezőcsapat: GUIFATER, Bolti, FSzabolcs_GT, BonBer

16. Országos klubtalálkozó, Lillafüred, 2006. április 22-23.

 Telamon Glass Kft