Sportlégszűrő és kipufogó

Nekem egy 1.6 os 16V-s Mégane-om van, és sport légszűrővel, és kipufogóval igazán érezhető a hatás. Az autóm sokkal kakaósabb, nyomatékosabb, hamarabb kipörög és a gyorsulás is jobb. Az altalam használt kipufogó rendszer a nagy gyártók drágább modelleknjeinél lényegesen olcsóbb és az általam tapasztalt teljesítmény növekedést figyelembe véve csak ajánlani tudom! A hozzá adott három év gari már csak hab a tortán!
(Mészike, email)


Szerintem érdemes a légszűrőt kicserélni sportszűrőre, egyrészt sokkal olcsóbb (csak 8000km-enként kell tisztítani, és nem kell hozzá semmi spec. anyag, hiába mondják), 160e km-t bír, és tényleg érezni a hatását, amikor alsó fordulatszámról kell gyorsítani!

Beszerzés:
Én a Bontex-et tudom ajánlani, olcsók, korrektül és nagyon szépen dolgoznak, be is teszik, csak Kispestre kell kimenni érte, de postán is elküldik, későbbiekben a tisztítóanyagot is, ha valaki feltétlenül ragaszkodik a gyárihoz.

Karbantartás:
8000 Km-enként esedékes, A tisztítás egyik kelléke a meleg-szappanos(tisztítószeres) víz, a másik része egy finom olajfóliát/bevonatot képező anyag. Először vízben kell áztatni, meg tisztítgatni, aztán pici törölgetés/szárítgatás és jöhet az olajos fújkálás! A dobozban minden pontosan le van írva, az is, hogy csak a gyári(értve ezalatt amit ők árulnak) vegyszerek a jók, de ez nem igaz, több helyen is utánaolvastam simán helyettesíthető. Picit macerás szétszedni a kocsit a franciás szerelhetőség miatt, de bele lehet tanulni!

Előnyök:
Lényegesen olcsóbb, mint a gyárit cserélgetni, sokkal tartósabb, valamivel kellemesebb lesz tőle az autó vezethetősége az alsóbb fordulatszámtarományban. A legfontosabb: a márkaszervíz tájékoztatása alapján NEM JÁR SEMMILYEN GARANCIAVESZTÉSSEL!!!

Ami még az igazsághoz tartozik:
a teljesítménynövekedés leginkább az autó tulajdonosában érződik, mindenkinek hirtelen az az érzése támad, hogy micsoda gyors kocsija lett, de azért igazándiból nem olyan nagy a változás, csak a tudat, meg az érzés, hiszen sportlégszűrő = sportkocsi:-)))

Saját tapasztalatok:
Én nem bántam meg, sőt még a kipufogómat is átalakítattam, így aztán tényleg szépen szól a kicsike! Alsóbb fordulatszámon érezni a különbséget, és azt is érezni, ha kezd koszolódni a szűrő, érdemes a tisztítást mindig időben elvégezni. Nekem tetszik, kárt nem tesz, érzésre jobb, mi kell még???(Egy ClioV6 például!!!)

Jó autókázást:
(Kopa, e-mail)

 Telamon Glass Kft